Ce variante de tratament avem atunci când pierdem un dinte?

De în Stiri cu 0 Comments

Ce variante de tratament avem atunci când pierdem un dinte?
Astăzi, stomatologia modernă oferă pacienților o gamă largă de opțiuni de restaurare a dinților pierduți.

Proteza dentară

De cele mai multe ori, perspectiva purtării unei proteze dentare totale este percepută de oamenii cu groază: cu o proteză dentară nici nu poți mănâncă corect, nici zâmbi cu încredere. Iar asta se întâmplă pentru că o proteză totală este fixată în gură cu ajutorul unui vid, astfel poate cădea brusc, expunând maxilarele goale. Desigur, puteți folosi lipici de fixare, dar aceasta nu este cea mai bună cale de ieșire din situație. Există, de asemenea, varianta de proteze dentare parțiale, care pot fi fixate folosind niște cleme speciale (cârlige). Dar sunt potrivite numai cu condiția ca cel puțin un dinte să rămână în gură. Este adevărat, atunci când alegem astfel de lucrări, estetica, desigur, suferă în mod vizibil – cârligele metalice sunt vizibile. Deși dacă proteza este atașată de coroane dentare artificiale, atunci niște sisteme speciale de prindere pot fi utilizate ca fixare. Spre deosebire de cleme, acestea nu sunt atât de vizibile. În acest caz vorbim despre protezele scheletate.

Puntea dentară

Cea mai des întâlnită metodă de protezare este încă o punte dentară. Are multe avantaje. În primul rând, această metodă de tratament are o vechime de câteva decenii. În al doilea rând, sunt necesare doar 2 până la 4 vizite la medic pentru a instala o punte. În al treilea rând, în gură, o punte dentară arată estetic și natural. Este relativ ieftină și poate dura până la 10 ani și chiar mai mult.

Dar există și dezavantaje: pentru a instala o punte dentară, dinții vecini spațiului gol pe care se va atașa puntea vor trebui șlefuiți și uneori devitalizați. Și, în timp, acești dinți se pot slăbi din cauza suprasolicitării, mai ales dacă nu unul, dar mai mulți dinți sunt înlocuiți. Și, în cele din urmă, de-a lungul anilor, atrofia țesutului osos apare sub dintele lipsă și, după un timp, poate apărea un decalaj între gingie și coroană.

Implantul dentar

Implantul dentar este una dintre cele mai solicitate proceduri în stomatologia modernă. Este cel mai bun mod de a restabili dinții pierduți.

Implantul dentar permite nu numai restabilirea funcției masticatorii, ci și rezolvarea problemelor estetice, îmbunătățirea calității vieții, precum și păstrarea dinților adiacenți fără a fi supuși șlefuirii pentru instalarea unei structuri protetice.

Cum arată un implant? Implanturile dentare sunt stâlpi metalici în formă de șurub care sunt inserați în osul maxilarului superior sau inferior. Odată ce implanturile se integrează, dentistul poate atașa lucrări protetice de ele. Protezele și punțile atașate la implanturi nu vor aluneca sau nu se vor mișca în gură, ceea ce este deosebit de important atunci când mâncați sau vorbiți. Datorită acestui atașament, protezele, punțile, precum și coroanele individuale fixate pe implanturi, se simt la fel ca dinții naturali.

Pentru mai multe informații legate de implanturile dentare precum și despre cea mai bună variantă de tratament în cazul dinților lipsă, stabiliți o programare pe site-ul omniadental.ro sau telefonic la numărul 0761 575 155.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://ziaruldebucuresti.ro/ce-variante-de-tratament-avem-atunci-cand-pierdem-un-dinte/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.