De ce prevenția este mai importantă decât tratamentul?

De în Stiri cu 0 Comments

De ce prevenția este mai importantă decât tratamentul?
Există două tipuri de oameni în lume – cei care își duc mașina în mod regulat în service și cei care aud zgomote în motor și continuă să meargă cu ea, până când ajung să aibă nevoie de asistență rutieră. La fel se întâmplă și când vorbim despre sănătate. Multe persoane amână să vadă un doctor până când se simt rău, chiar dacă prevenția este de fapt mai importantă decât tratamentul în sine, iar verificările medicale periodice joacă un rol esențial în menținerea unei stări bune de sănătate pe termen lung.

Atunci când ai grijă de sănătatea ta, vei reduce considerabil șansele de a te îmbolnăvi și vei avea un control mai bun asupra sănătății, ajustând stilul de viață în funcție de recomandările primite de la medic. Cea mai bună soluție în acest sens este să vizitezi periodic o clinică medicală, care asigură servicii complete, așa cum este Profilaxia, o clinica din Timisoara în care vei găsi specialiști din toate domeniile, pentru a te asigura că nu lași nimic la voia întâmplării.

Importanța vizitelor periodice la medic

Cu o generație în urmă, oamenii mergeau la medic doar atunci când erau bolnavi. În prezent, tot mai multe persoane optează pentru variante de îngrijire preventivă și caută sfaturi medicale cu privire la modul de a trăi sănătos. Scopul este de a reduce riscul de a apariție a diferitelor afecțiuni, dar și de a depista diferite afecțiuni încă de când apar. De asemenea, în timpul analizelor periodice, poți afla și dacă există riscul de a dezvolta anumite afecțiuni în curând. Spre exemplu, diabetul este una dintre bolile care afectează un număr mare de oameni, însă atunci când este de gradul II, mulți oameni nu știu că au diabet și continuă cu un stil de viață nesănătos, până când boala evoluează, trecând în stadiul I, atunci când pacientul va avea nevoie de insulină și diabetul începe să îi afecteze și alte organe. În cazul în care apar primele semnale de alarmă la timp, medicul va putea face recomandările necesare pentru a preveni apariția diabetului și evoluția sa.

Medicii solicită de asemenea ca pacienții să meargă la controale regulate pentru a-și menține sănătatea, subliniind importanța prevenției ca mijloc de reducere a numărului de pacienți care au nevoie de tratament medical sau de intervenții chirurgicale.

Controalele periodice te vor ajuta să detectezi potențialele probleme de sănătate înainte ca ele să devină o problemă. Atunci când mergi regulat la medic, acesta va detecta precoce toate bolile de care ai putea suferi, ceea ce îți oferă cele mai bune șanse de a avea acces imediat la tratamentul potrivit, pentru a evita complicațiile.

Avantajele controalelor periodice

Atunci când te prezinți la medic pentru controale periodice, obții următoarele avantaje:

–          Se reduce riscul de a te îmbolnăvi grav;

–          Detectezi la timp problemele de sănătate;

–          Îți crești șansele de a te vindeca;

–          Limitezi riscul de a dezvolta complicații prin monitorizarea atentă a afecțiunilor;

–          Reduci costurile cu asistența medicală evitând serviciile medicale foarte costisitoare;

–          Stabilești o relație cu medicul tău, astfel încât tratamentul să fie mai eficient;

–          Ești la curent cu toate informațiile medicale noi și cu tehnologiile disponibile.

Conform OMS, 80 % dintre bolile cronice pot să fie prevenite. Cei mai importanți factori care contribuie la apariția bolilor cronice sunt dieta nesănătoasă, inactivitatea fizică și consumul de tutun. Opțiunile ce țin de stilul de viață au un impact major asupra sănătății și longevității. Oamenii care sunt implicați în mod activ în sănătatea lor au mai multe șanse să obțină experiențe pozitive și să aibă o sănătate bună pentru mai mult timp.

În plus, în momentul în care ai grijă de tine și previi problemele de sănătate vei economisi și bani pentru că vei reduce numărul de analize complexe și cantitatea de medicamente utilizată. Îngrijirea optimă reduce costurile necesare pentru asistență medicală complexă. Cercetările făcute de Fairview Health Services din Minnesota au constatat că pacienții care nu s-au implicat deloc în prevenție au plătit cu 21% mai mult la medic decât cei care au făcut demersuri active în acest sens.

La toate acestea se adaugă și faptul că persoanele care au grijă de sănătatea lor, se bucură de o calitate a vieții mai bună, reducerea absenteismului la locul de muncă, satisfacție sporită și economice de timp. Prin urmare, atunci când vrei să ai în mod corect grijă de tine, tot ce trebuie să faci este să alegi o clinică în care să mergi periodic pentru analize, astfel încât să poți preveni la timp toate problemele de sănătate apărute sau care pot să apară în timp.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://ziaruldebucuresti.ro/de-ce-preventia-este-mai-importanta-decat-tratamentul/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.