Prima vizită la medicul stomatolog pediatru. Când trebuie să aibă loc?

De în Stiri cu 0 Comments

Prima vizită la medicul stomatolog pediatru. Când trebuie să aibă loc?
Vizitele la medicul stomatolog pediatru sunt foarte importante pentru sănătatea dentară a copilului și în general, pentru dezvoltarea acestuia. Este indicat să planificăm din timp, prima vizită a copilului la medicul pedodont și să încercăm să o transformăm într-o experință plăcută pentru copil, pentru a evita așa-numita „teamă de dentist”. Medicii stomatologi pediatri recomandă ca prima vizită la cabinetul stomatologic să aibă loc încă de la o vârstă fragedă, mai exact, de la apariția primilor dinți de lapte.

Sănătatea cavității bucale a copilului depinde în cea mai mare măsură de obiceiurile de îngrijire a dinților, pe care copilul le învață acasă. Medicii pedodonți recomandă ca prima vizită la cabinetul stomatologic să aibă loc în jurul vârstei de 1 an a copilului. Aceata este vârsta de la care dinții de lapte trebuie monitorizați pentru a evita apariția cariilor.

 Primă vizită la cabinetul stomatologic este importantă atât pentru copil cât și pentru părinți. Copilului îi sunt prezentate obiceiurile de îngrijire a cavității bucale pe care trebuie să le urmeze zilnic, iar părinții pot primi sfaturi și recomandări despre îngrijirea cavității bucale a copilului, periajul dinților, sau utilizarea peroduselor de igienă bucală adevcate. Monitorizarea dinților și a gingiilor și vizita la cabinetul stomatologic o dată la 6 luni, are rolul de a preveni apariția cariilor sau altor a afecțiuni întâlnite la copii, cum ar fi demineralizarea.

Prima experianță a copilului la medicul pedodont este foarte importantă, deoarece copilul trebuie să perceapă aceată vizită la cabinetul dentar, ca pe o experiență firească și naturală. În acest sens, la prima vizită la cabinet, medicul pedodont va încerca să dezvolte o relație de încredere cu copilul, pentru ca acesta să se simtă relaxat și în siguranță pe scaunul dentistului. Primul contact cu medicul stomatolog pediatru nu trebuie să presupună tratamente ale dinților sau proceduri care să creeze sentimente negative. Astfel, este indicat ca prima experiență la medicul pedodont să reprezinte o primă consultație de acomodare și construirea sentimentului de încredere.

Un medic pedodont are pregătire în interacțiunea cu copiii și va ști cum să abordeze copilul de fiecare dată când vine la cabinetul stomatologic. De asemenea, medicul pedodont este implicat în relația cu părinții, oferindu-le recomandări despre utilizarea celor mai bune produse pentru întreținerea iginei orale a copilului, precum și sfaturi legate de menținerea igienei bucale corecte și îngrijirea dinților de lapte ai copilului.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://ziaruldebucuresti.ro/prima-vizita-la-medicul-stomatolog-pediatru-cand-trebuie-sa-aiba-loc/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.