Reședința contemporană se ridică din ruinele unei case demolate

De în Amenajari interioare cu 0 Comments

După un proces de aproape 4 ani de proiectare, planificare și construcție, NOARQ a finalizat în 2017 Casa ED&JO, o reședință contemporană situată în Famalicão, Portugalia. Casa se află pe un site destul de neobișnuit situat într-o zonă urbană. Terenul are o formă triunghiulară și o pantă de la vest la est. Acest lucru le-a prezentat arhitecților o serie de provocări pe care au reușit să le depășească venind cu soluții creative și practice de proiectare.

Aceasta este o casă care nu pare deloc deranjată de forma neregulată și de înclinația site-ului

 

Este posibil să fi observat deja că unele elemente sunt puțin curioase. De exemplu, casa are o formă minimalistă, foarte curată și fluidă, dar pereții de piatră care o încadrează nu sunt. Se pare că sunt mult mai vechi decât casa în sine și că au propria lor identitate individuală. Nu am fost tocmai surprinși să aflăm că pe acest site era o casă unifamilială veche și că a fost demolată, astfel încât această nouă reședință ar putea fi construită în locul său. Acești pereți de piatră, garajul și intrarea au fost singurele elemente care au fost păstrate și încorporate în noul design.

 

Panta a fost păstrată așa cum era și noua casă a fost concepută pentru a îmbrățișa pământul și pentru a comunica cu împrejurimile sale într-un mod foarte natural și echilibrat. De asemenea, panta și forma neobișnuită a site-ului au dictat o anumită dispunere a spațiilor interioare și o anumită configurație a funcțiilor. Garajul și zona de depozitare sunt situate sub cota patioului, la nivelul străzii, iar intrarea este la primul etaj, accesibilă printr-un set de scări.

 

Primul etaj conține zona socială, zona de servicii și, de asemenea, zona privată care găzduiește dormitoarele. Spațiile sunt închise spre nord din motive de confidențialitate și izolare și sunt deschise spre est și sud, unde sunt legate de grădină, zona de la piscină și o serie de terase. Partea sudică a casei formează o acoperire de umbră curbată care asigură un dialog foarte neted și natural între clădire și panta. Există patru terase în total, iar rolul lor este de a lăsa lumina în anumite zone ale casei și, de asemenea, de a stabili conexiuni între spațiile interioare și cele exterioare.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *